
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان هرمزگان رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي در آئين اختتاميه نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش و فناوري استان با بيان اين نكته كه يكي از نقطههاي قوت اين اختتاميه حضور بخش خصوصي است، گفت: يكي از آسيبهايي كه همواره متوجه جامعه پژوهشگران ميشود اندك بودن سهم بخش خصوصي در پژوهش است.
صالح دريانورد اظهار داشت: به طور كلي نسبت پژوهش به توليد ناخالص ملي پايين است كه اين نقيصه بايد از سوي دانشگاهها برطرف شود.
وي افزود: بخش خصوصي، بالاخص صنعتگران و فعالين اقتصادي بايد براي برطرف كردن اين آسيب و نقيصه وارد عمل شوند.

رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان اظهار داشت: حدود نيم درصد توليد ناخالص داخلي مربوط به پژوهش است در حالي كه در برنامه ششم توسعه هزينه پژوهشهاي انجام شده بايد معادل چهار درصد توليد ناخالص داخلي كشور باشد.
دريانورد با اشاره به اين نكته كه ايرانيها در يك درصد مقالات برتر دنيا سهم دارند، تصريح كرد: در توليد مقاله، گرچه دروضعيت مناسبي قرار داريم اما در اين حوزه به صورت جزيرهاي عمل ميكنيم و هنوز به صورت سيستماتيك در حوزه پژوهش ورود نكرديم.
وي با ذكر اين نكته كه عزمي ستودني در حوزه پژوهش صورت گرفته است، تشريح كرد: من همچنان معتقدم كه نقيصه در اين زمينه وجود دارد ولي عزم ايجاد شده نشانه يك جهش است اما لازم است كه هنوز حركت به سمت پيشرفت منسجمتر شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان با بيان اينكه علم و دانش به انسان توانايي اعطا ميكنند، اظهار داشت: با تحريمهاي غير منصفانهاي روبرو هستيم كه ما را از دستاوردهاي علمي بشر نيز دريغ ميكند، ما نميتوانيم از فرهنگ مادي بشريت و تبلور مادي علم استفاده كنيم. فناوري و تكنولوژي نميتواند به كشور ما وارد شود در صورتي كه هر عالمي كه در حوزه علم و فناوري دستي بر آتش دارد تمام تبلور مادي علم را در اختيار بشريت قرار ميدهد.
دريانورد اذعان كرد: در اين شرايط دشوار ما بايد در حوزه پژوهش مقداري پررنگ تر و مقتدرانهتر عمل كنيم ضمن اينكه جوانان و انديشمندان ايران توانايي انجام پژوهش مقتدرانه را در شرايط اينچنيني دارند.
وي افزود: جوانان برومند و دانشگاهيان نخبه بيشماري دركشور ايران وجود دارند كه بارها و بارها در زمينههاي مختلف از جمله ژنتيك، نانو، انرژي هستهاي و صنعت اين توانمندي را نشان دادهاند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان با بيان اينكه بنده نقدي بر تجهيزات مورد نياز استان دارم، عنوان كرد: يكي از تجهيزات مورد نياز براي شيرينسازي آب همين ممبرانها هستند كه دستيابي به آن بسيار دشوار است كه اگر دانشگاهيان ما در اين زمينه ورود پيدا كنند و ما را از واردات ممبرانهاي خارجي بينياز كنند قطعا قدم بسيار بزرگي در حوزه پژوهش برداشته شده است.
دريانورد گفت: در تابستان گذشته با چالش كاهش توليد برق دراستان و كشور روبرو بوديم و با توجه به اينكه عمده مصرف برق مربوط به استفاده از كولرهاي برقي در ساعات پيك مصرف برق است اگر جوانان پژوهشگر بتوانند كولرهاي گازسوزرا توليد كنند يك جهش خيلي خوبي در زمينه صرفه جويي الكتريكي و كاهش هزينه خانواررخ خواهد داد.
گفتني است كه در پاياين اين مراسم از سازمان مديريت و برنامهريزي استان به عنوان غرفه برتر دستگاههاي اجرايي تقدير بعمل آمد.