حضور رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان هرمزگان در تجليل از 9 واحد دانش بنيان و فناور قشم

به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان هرمزگان، در اين مراسم كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، با حضور صالح دريانورد رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان ، حميدرضا مومني مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و جمعي از مديران قشم از 9 شركت برتر حوزه پژوهش و فناوري مستقر در پارك زيست فناوري خليج فارس تقدير گرديد.
بر اساس اين گزارش، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان در اين جلسه گفت: يك نگاه ساده و مقايسه وضعيت امروز با گذشته، نشان ميدهد كه طي سالهاي گذشته با حمايتهاي خوب صورت گرفته از سوي مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم و ساير دستگاهها، پيشرفتهاي بسيار خوبي در حوزه فناوري و پژوهش در جزيره قشم اتفاق افتاده است.

صالح دريانورد با قدرداني از حمايتها و برنامههاي سازمان منطقه آزاد قشم در جهت ايجاد توسعه متوازن در تمام نقاط جزيره قشم، ادامه داد: با وجود شرايط سخت و دشواريهاي اقتصادي كشور طي سالهاي گذشته، دستاوردهاي خوبي در حوزههاي عمراني، زيرساختي، گردشگري و… در جزيره قشم حاصلشده است.
وي با بيان اينكه موضوع پژوهش و فناوري در همه كشورها داراي اهميت است، افزود: در شرايط امروز كشور و با توجه به تحريمهاي ظالمانه عليه اقتصاد كشورمان، موضوع پژوهش و تقويت واحدهاي دانشبنيان و فناور براي تقويت و مقاومسازي زيرساختهاي اقتصادي كشور داراي اهميت ويژه و بالايي خواهد بود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان تصريح كرد: با حمايت از واحدهاي دانشبنيان، فناور و پژوهش محور ميتوان قدمهاي مهمي در راستاي داخلي سازي، خودكفايي در توليد و ارائه خدمات كاربردي و بهتر برداشت.
به گفته دريانورد؛ پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) با جمعكردن صاحبان ايده و همافزايي توان و ظرفيت اين مجموعهها، حركت پرشتابي را در مسير توسعه و بسترسازي براي استفاده از توان واحدهاي فناور و دانشبنيان فراهم كرده است.
وي با بيان اينكه اقتصادي كردن نتايج پژوهشهاي عملي، كمك به اقتصاد ملي است، خاطرنشان كرد: با ممارست و تلاش مستمر پژوهشگران، بسياري از ايدههاي فناورانه و دانشبنيان امروز داراي ظرفيتهاي اقتصادي خوبي شدهاند و در عمل موجب تقويت، توانمندسازي و افزايش تابآوري اقتصاد كشور گرديدهاند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان در پايان با قدرداني از حمايتهاي بيدريغ صورت گرفته از سوي سازمان منطقه آزاد قشم از مجموعه پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) بيان كرد: با توصيه مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و در راستاي همافزايي و حمايت از مجموعه پارك زيستفناوري كمكهاي بودجهاي براي سال آينده لحاظ شده كه ميتواند زمينهساز شكوفايي و بيشتر واحدهاي فناور مستقر در اين مجموعه باشد.
در ادامه رئيس پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) نيز در اين مراسم گفت: پژوهش بر اساس حقيقتجويي و پرسشگري شكل ميگيرد و انسان را به سمت جستجو سوق ميدهد و اين حس بايد در همه انسانها تقويت شود و البته فناوريهايي كه بر پايه پژوهش ايجاد ميشوند، زمينهساز ارتقا و بهبود كيفيت زندگي انسانها و پيشرفت كشورها هستند.
محمد شريف رنجبر ادامه داد: جمع شدن افراد صاحب ايده باعث همافزايي و تقويت اقتصاد متكي بر بيوتكنولوژي و فناوريهاي جديد است و قشم به دليل ظرفيتهاي زيستي بالا، فرصت مناسبي براي تقويت اقتصاد خود مبتني بر بيوتكنولوژي و گردشگري است.
وي اضافه كرد: مجموعه پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) در راستاي عمل به اهداف و مأموريتهاي خود، افراد صاحب ايده و فناوران را جمعآوري كرده و با در اختيار قرار دادن امكانات و فضاي پژوهشي به ايشان براي تقويت اكوسيستم فناورانه تلاشهايي را آغاز كرده است كه بهمرور شاهد به نتيجه رسيدن آنها هستيم.
رئيس پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) در پايان از حمايتهاي صورت گرفته از سوي سازمان منطقه آزاد قشم تقدير نمود و تصريح كرد: بيوتكنولوژي درجايي كه تنوع زيستي بالايي داشته باشد موفق است و جزيره قشم نيز اين ظرفيت را داراست.
همچنين مدير مركز بينالمللي رشد منطقه آزاد قشم نيز در بخش ديگري از اين مراسم اظهار كرد: مطابق مأموريتها و اهداف پيشبينيشده در سازمان منطقه آزاد قشم پژوهش و تمامي برنامههاي پژوهشي و فناورانه بايد در راستاي اهداف عالي سياستهاي اقتصاد مقاومتي و باهدف ارتقا سطح خدمات و ظرفيتهاي اقتصادي منطقه باشد.
كمال بيراميان با بيان اينكه جهش توليد بدون پژوهش امكانپذير نيست، ادامه داد: پژوهش يكي از مؤلفههاي اصلي موردنظر براي اجرايي شدن جهش توليد است و در فضاي امروز اقتصاد كشور بايد حلقه واسطه ميان پژوهش و توليد مشخص و تعريف گردد.
وي تصريح كرد: برنامهريزيهاي خوبي در راستاي همافزايي ميان پژوهش و بازار صورت گرفته است و اميدوار هستيم با شبكهسازي صورت گرفته براي ارتباط ميان توليدكنندگان فناور و شبكههاي بازاريابي، اقدامات خوبي در براي حمايت و پشتيباني از بخش توليد اجرايي شود.
مدير مركز بينالمللي رشد قشم افزود: اين مركز در راستاي ارتقا و توسعه زيرساختها و همچنين حمايت از فعاليتها و ايدههاي كارآفريني در ردههاي سني پايه، از مدتي قبل تفاهمنامهاي را با آموزشوپرورش براي شناسايي دانش آموزان مستعد و صاحب ايده اجرايي كرده است.
به گفته بيراميان، در آينده نزديك اولين دوره طرحهاي كسبوكار و ايدههاي كارآفريني در راستاي اهداف برنامهريزيشده توسط سازمان منطقه آزاد قشم براي تقويت و توسعه سهم ساكنان و جوامع محلي از فعاليتهاي اقتصادي و كسب ثروت از واحدهاي فناور و دانشبنيان در جزيره اجرايي خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به ظرفيتهاي ويژه جزيره قشم، خاطرنشان كرد: يكي از برنامههاي ويژه جهت حمايت از كسبوكارهاي فناور و دانشبنيان در اين منطقه، توسعه ظرفيتهاي اقتصاد دريا محور و برپايه زيستفناوري دريا و همچنين ايدههاي مرتبط با حوزههاي صنعت نفت، پتروشيمي و انرژي در جزيره قشم خواهد بود.
در پايان اين مراسم بهپاس حمايتهاي صورت گرفته، از حميدرضا مومني رييس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، صالح دريانورد رييس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان و سيد ناصرالدين رضوي مشاور اقتصادي پارك زيستفناوري خليجفارس (قشم) با اهداي لوح يادبود، قدرداني صورت گرفت.
گفتني است نمايشگاه دستاوردهاي شركتهاي فناور و دانشبنيان مستقر در پارك زيست و فناوري خليجفارس (قشم) نيز در مكان اين پارك مورد بازديد مسوولان و شركتكنندگان قرار گرفت. شركتهاي برتر حوزه پژوهش و فناوري پارك زيستفناوري خليجفارس قشم در حوزه توليد و تعمير تجهيزات پزشكي، تكثير و فرآوري ريز جلبك، زيستفناوري جلبكها، توليد محصولات آرايشي و بهداشتي، شيلات و آبزيپروري فعاليت ميكنند.
شهرستان قشم شامل جزيره هاي قشم، لارك و هنگام با ۱۵۰ هزار نفر جمعيت در خليج فارس قرار دارد.