
وي با بيان اينكه در اقتصاد توسعه دو استراتژي مطرح است، مطرح كرد: جايگزيني واردات و توسعه صادرات در توسعه بسيار مهم هستند. اين دو استراتژي را بايد متناسب با شرايط جامعه اجرايي كنيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان تشريح كرد: اگر نياز خود را به خارج محدودتر و زنجيره توليد داخلي را تقويت كنيم استراتژي جايگزيني واردات به خوبي اجرا خواهد شد. اما كشور نياز ارزي و به دنبال آن نياز به صادرات دارد و بايد نگاهي هم به بازارهاي خارج از كشور داشته باشيم.
دريانورد با ذكر اين نكته كه ما علاوه بر حفظ بازارهاي خارجي گذشته، بايد در راستاي توسعه اين بازارها نيز تلاش كنيم، بيان داشت: در حوزه جهش توليد بايستي يك سياست تلفيقي از جايگزيني واردات و توسعه صادرات اتخاذ شود.
وي جهش توليد را جهش خلق ثروت و درآمد دانست و اظهار كرد: افزايش كمي توليد، بالفعل كردن ظرفيتهاي بالقوه و افزايش بهرهوري اقتصادي از جمله مواردي است كه در جهش توليد دنبال ميشود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان با ذكر اين نكته كه بايد نگاهي به اصلاح سياستها و ساختار در حوزه نرمافزاري داشته باشيم، گفت: اگر در حوزه نرمافزاري تغييراتي را ايجاد شود، ميتواند محرك خوبي براي جهش توليد باشد.
دريانورد با بيان اينكه براي جهش توليد نياز به برنامهريزي و پژوهش وجود دارد، اذعان كرد: به طور طبيعي اگر بخواهيم در صادرات حرفي براي گفتن داشته باشيم بايد از فناوريهاي روز استفاده كينم و كيفيت توليدات بازار پسند باشند. ما جوانان مبتكر و خلاقي داريم كه مشاركت تمام اين افراد در جهش توليد نياز است چراكه ما نميتوانيم به دور از دانش حركت كنيم.
وي با ذكر اين نكته كه براي ايجاد يك جهش توليد به عوامل متعددي نياز است، عنوان كرد: اركان مختلف نظام اجرايي كشور بايد در كنار هم قرار گيرند و نيروهاي خارج از بدنه دولت يعني بخش خصوصي، جوانان، استارت آپها و مجموعه دانش بنيان نيز همكاري موثري را براي تحقق اين امر داشته باشند.