رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان: هرمزگان داراي بازار انحصاري خرما خواهد شد

به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان، صالح دريانورد در پانزدهمين جلسه كارگروه اقتصادي، اشتغال و سرمايهگذاري استان هرمزگان كه با رويكرد اقتصاد مقاومتي در سالن جلسات استانداري برگزار شد اظهار داشت : يكي از مهمترين كارگروههايي كه ذيل شوراي برنامهريزي و توسعه استان هرمزگان فعاليت ميكند كارگروه اقتصادي، اشتغال و سرمايهگذاري است.
وي ادامه داد: تمام مسائل اقتصادي اعم از صادرات غير نفتي، فعاليت بخشهاي مختلف اقتصادي مانند صنايع دستي، صنعت و كشاورزي، افزايش توليد ناخالص داخلي استان هرمزگان و اشتغال استان در اين كارگروه بايد به بحث گذاشته شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان كارگروه اقتصادي، اشتغال و سرمايهگذاري را بازوي فكري و مشورتي شوراي برنامهريزي در مسائل اقتصادي استان هرمزگان دانست و ابراز داشت: اين كارگروه محل تعامل و همفكري تمامي نهادهاي مرتبط با بخشهاي اقتصادي است چراكه دستهبندي و تهيه دستور كار در اين حوزه نياز به همكاري وسيعي دارد.
تدوين دستور كار مختص دبيرخانه نيست
دريانورد با بيان اينكه تمامي متوليان بخشهاي اقتصادي بايد در تهيه دستور كار همكاري داشته باشند، خاطرنشان كرد: وظيفه دبيرخانه كارگروه اقتصادي، اشتغال و سرمايهگذاري استان هرمزگان تنظيم دستوركارها و ارائه آن دركارگروه است.
وي تشريح كرد: تدوين دستور كار و پيشنهاد دستور كار تنها مختص دبيرخانه نيست چراكه با توجه به گستردگي حوزه اين كارگروه دبيرخانه از نظر زماني قادر به ارائه دستور كار نخواهد بود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان با ذكر اين نكته كه ماموريتهاي اداري نيز دبيرخانه را مجاب به اين امر نميكند، بيان داشت: به صورت طبيعي تمامي اعضا بايد در تهيه دستور كار همكاري داشته باشند و ارائه طريق كنند.
دريانورد اذعان كرد: متاسفانه عليرغم مكاتباتي كه صورت گرفته است هيچ جوششي از سوي دستگاههاي عضو رقم نميخورد كه به يك دستور كار پخته منتهي شود تا بتوان در كارگروهها مطرح شود اين باعث شده است كه دبيرخانه نتواند دستوركارهاي مناسبي را ارائه كند چراكه در صورت عدم همكاري اعضا در ارائه دستور كار، دبيرخانه نيرو و توان فكري كافي براي ارائه تمامي دستور كارها در حوزههاي مختلف را ندارد.
وي مطرح كرد: يكي از وظايف دبيرخانه شوراي برنامهريزي و توسعه استان هرمزگان انطباق دستور كار و مصوبات شورا با قوانين جاري كشور به همين جهت نميتوان هر موضوعي را به عنوان دستور كار مصوبه در نظر گرفت.

هرمزگان صاحب برند خرما شده است
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان با ذكر اين نكته كه دستور كار اين جلسه به مسائل و مشكلات بخش كشاورزي مرتبط است، تشريح كرد: خرما يكي از برندهاي استان هرمزگان محسوب ميشود.
دريانورد تصريح كرد: هر استاني متناسب با شرايط خود محصولاتي را به عنوان سوغاتي كه مخصوص خود آن استان بود ارائه ميكرد. در استان هرمزگان نيز اين موضوع همواره مورد بحث بود و به ندرت مركز عرضه قابل توجهي يافت ميشد.
وي با ذكر اين نكته كه در حال حاضر استان هرمزگان در اين موضوع سربلند است، عنوان كرد: نه تنها برند هرمزگان در بازارهاي جهاني عرضه ميشود و مورد قبول و پذيرش است در بازار داخلي نيز از استقبال مناسبي برخوردار است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان ابراز داشت: برخي از كشورهاي جهان آن دسته از محصولات خود را كه مورد پذيرش و مقبوليت بازار جهاني قرار دارد را صادر ميكنند و آن محصول را با درجه ممتاز و اهميت پايينتر وارد ميكنند. به عنوان مثال كشور پرو يكي از گونههاي ماهي كه قيمت بسيار بالايي در جهان دارد را در داخل خود كشور مصرف نميكند و وارد بازار جهاني ميكند.
افزايش توان كشاورزان خرد در مقابل بازار و مشكلات ديگر از طريق پرداخت تسهيلات كمبهره
دريانورد خاطرنشان كرد: كمكهاي فني و اعتباري و كمك بلا عوض در قالب تبصره 18 كماكان وجود دارد. رقمي حدود 400 ميليارد تومان مجموع اعتبارات ابلاغي به استان است كه شامل تسهيلات و كمكهاي بلاعوض است.
وي تشريح كرد: هر پروژهاي روستايي كه در حال فعاليت است ميتواند از كمكهاي فني و اعتباري و تسهيلات بهره پايين، استفاده كنند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان هرمزگان بيان داشت: در سالهاي گذشته كمكهاي بسيار خوبي به صندوق حمايت از فعاليتهاي كشاورزي انجام شد و رقمي حدود 30 ميليارد تومان طي دو سال به اين صندوق كمك شد و اعتبار صندوق افزاش يافت تا كشاورزان خرد بتواند از تسهيلات با بهره كم بهره ببرند تا بتوانند توان خود را در مقابل حوادث و مشكلات افزايش دهند.
هرمزگان داراي بازار انحصاري خرما خواهد شد
دريانورد اذعان كرد: همواره اين بحث وجود داشت كه بندرعباس مركز بورس خرماي كشور شود و به مركز تمام معاملات اصلي خرماي كشور هرمزگان تبديل شود.
وي مطرح كرد: درخواست داشتيم كه يك بازار انحصاري خرما در استان هرمزگان كه در توليد خرماي كشور هفتم است ايجاد شود. تا پايان ديماه تمام مسائل مربوط به اجراي اين طرح مانند مكانيابي، اراضي و مجوزها توسط دستگاهها انجام خواهد شد.