دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي: حقوق شهروندي بايد به يك فرهنگ نهادينه تبديل شود.

دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي گفت: بايد علاوه بر حقوق مردم، آن ها را به مسئوليت شان آگاه كنيم تا نشان دهيم حقوق شهروندي بايد به يك فرهنگ نهادينه تبديل شود.
به گزارش ايسنا، منطقه خليج فارس، الهام امين زاده در پنجمين جلسه شوراي اداري استان هرمزگان اظهار كرد: از سال 1285 هجري شمسي حقوق شهروندي در كشور آغاز شد اما ريشه نگرفت چون كشورمان نه نگاه اقتصادي داشت نه آزادي سياسي و تاريخ نشان داده هرگاه به ملت پشت شود، ملت ابتدا تذكر داده و سپس قيام مي كند كه اين موضوع در سال 1357 رخ داد.
وي با بيان اينكه آمارها نشان ميدهد 75 درصد اهتمام دولت ها يا دنبال اعتلاي سياسي بوده يا اقتصادي و حقوق اجتماعي شهروندان خوشبينانه تنها 25 درصد اهتمام دولت ها را شامل مي شده است، افزود: سه سال تنظيم سند منشور شهروندي به طول انجاميد و در آذر 95 رونمايي شد.
دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي با اشاره به اينكه هر يك از 22 حقي كه در منشور شهروندي آمده است اكنون به صورت كتاب آمده و حقوق تمامي افراد در آن ديده شده است، تصريح كرد: يكي از بدترين مجالسي كه مرتب قانون گذاري ميكند، مجلس شوراي اسلامي ماست.
اميني زاده با بيان اينكه كشور ايران با صد سال قانون گذاري، يازده هزار قانون به تصويب رسانده است، عنوان كرد: به جاي آنكه به سمت عمل و بخشنامه برويم به سمت تصويب قانون مي رويم و مشخص نيست بر اجراي اين قوانين نظارتي مي شود يا خير.
وي با اشاره به اينكه شهروندان ما چطور يازده هزار قانون را بتواند حفظ كنند؟ بايد به سمت مقرراتي برويم كه مردم به حقوقشان پايبند باشند، خاطرنشان كرد: در بين دستگاه ها وزارت جهاد كشاورزي يكي از دستگاه هايي است كه براي مردم مشكل ايجاد كرده و به نوعي مانع تسهيل گري مردم است.
دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي با بيان اينكه بايد علاوه بر حقوق مردم، آن ها را به مسئوليت شان آگاه كنيم تا نشان دهيم حقوق شهروندي بايد به يك فرهنگ نهادينه تبديل شود، اضافه كرد: استانداري ها بايد وظايف شهروندي، مسئوليت پذيري، احترام به حريم ديگران، رعايت محيط زيست، مقررات رانندگي و وظايف سياسي را به مردم آموزش دهند.
اميني زاده با اشاره به اينكه هزينه فوتي ها، معلولين و مجروحان كشورمان طبق آمار پليس راهور در سال حدود 70 هزار ميليارد تومان است و روزي 45 كشته جاده اي داريم كه مي توان آن را هفته اي يك هواپيما بويينگ دانست، اظهار كرد: اگر حقوق بشر يك سويه است اما حقوق شهروندي دو سويه است؛ حقوق شهروندي برپايه كرامت، آزادي، برابري و عدالت استوار است.
وي با بيان اينكه در برابري به دنبال تشابه نيستيم بلكه به دنبال برابري عادلانه هستيم و در عدالت بايد به سمت ميانه روي پيش رويم، افزود: در انتخابات سال 96 از حقوق شهروندي براي گرفتن رأي استفاده نكرديم و حقوق شهروندي را دستمايه كار سياسي نكرديم چراكه حقوق شهروندي متعلق به ملت است و به فرد خاصي اختصاص ندارد.
دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي با اشاره به اينكه 230 ميليون نفر در جهان گرفتار اعتياد هستند و 170 كشور را شامل مي شود، تصريح كرد: صدا و سيما به هيچ وجه فرهنگ درستي براي نحوه زندگي مردم تبليغ نمي كند و به سمت تجمل گرايي رفته و زندگي اي را به نمايش مي گذارد كه پايه اي در كشورمان ندارد، در حالي كه بايد هرچيزي با جامعه ايراني اسلامي كشورمان مطابقت داشته باشد.
اميني زاده با بيان اينكه 80 زنان دستفروش مترو تهران سرپرست خانوار بوده، 30 درصد همسرشان فوت شده، 10 درصد همسرشان بيمار، 10 درصدشان همسر زنداني و 5 درصد دختران فراري هستند، تصريح كرد: هنر زنان هرمزگان، خوزستان و سيستان و بلوچستان مثال زدني است و بايد ارائه شود و ارزش بين المللي پيدا كند.
وي با اشاره به اينكه سند توسعه محلات بايد تهيه شود و از ظرفيت هاي ذاتي هر منطقه همچون خيرين بهره گرفته شود تا بيكاري و تكدي گري از بين برود، عنوان كرد: ميز خدمت درست است كه نفسش مناسب است اما نبايد تبديل به نارضايتي عمومي و سبب فاصله گرفتن مسئولين و شهروندان شود.
دستيار سابق رئيس جمهور در حقوق شهروندي خاطرنشان كرد: بايد به سمت برگزاري جشنواره هاي شهروندي پيش رويم تا شاهد افزايش نشاط و شادابي در جامعه باشيم.